2019-09-27

Mi ropa preferida

Vi fortsätter vårt arbete med beskrivning av personer och läxan till fredagen är en lista med olika klädesplagg. Den digitala övningen på glosor.eu heter Mi ropa preferida och finns tillgänglig i gruppen Sp8. Kom ihåg att verbet som vi använder är llevar (ha på sig) så det är viktigt att du kan böja det korrekt. ¡Nos vemos el martes!



2019-09-20

Un chico ideal

Vi har just börjat med kapitel 3 där vi kommer att arbeta med beskrivning av en persons utseende, kläder och egenskaper. Vi ska repetera böjning av adjektiv, bestämd och obestämd artiklar samt användning av verb ser och tener i beskrivningen. Läxan finns i fliken La tarea de la semana och en digital övning som heter Adjektiv utseende finns på glosor.eu i gruppen Sp8. ¡Nos vemos el martes!




2019-09-13

Un dia muy bueno

Nu arbetar vi med kapitel 3 där du ska repetera att berätta om en dag. Du måste kunna bl.a. veckodagar, tidsuttryck, frekvensord och klockan. Vi fortsätter arbeta med verb i presens så du har chans att fortsätta öva och bli bättre på att böja verb. Läxan finns på plats, stöd material för att plugga inför läxan hittar du i fliken Information och stödmaterial. Det finns en digital övning på glosor.eu  för träning av tal 1 - 100, det är tillgänglig för gruppen Sp8. ¡Nos vemos el martes!