2019-04-26

En la ciudad

Vecka 17 har varit en mycket kort vecka där vi hade bara en lektion i onsdags. Först repeterade vi perfekt form för att inte glömma bort det. Sedan började vi med kapitel 11 där du ska lära dig att berätta vad det finns i staden där du bor. Vi gick igenom olika byggnader/platser och lägesprepositioner - som till vänster, ovanpå, vid sidan om, mm. - som ska hjälpa dig att beskriva hur staden ser ut. Det är precis en lista med lägesprepositioner som är läxa till nästa vecka. Den digitala övningen på glosor.eu heter Lägesprepositioner och är tillgänglig i gruppen Sp8. När du promenerar i stan tänk på hur du skulle kunna beskriva det! ¡Nos vemos el lunes!


2019-04-12

La Pascua

Den här veckan har vi fortsatt arbeta med kapitel 10 och verb i perfekt form. I måndags tränade vi på att prata och gjorde hörövningen för kapitel. Det är viktigt att du försöker prata spanska även om du gör några fel! I tisdags repeterade vi perfekt genom att parvis översätta meningar till spanska på Miniwhitebord. Vad saknade du när du skulle översätta? Behöver du träna mer på hur man böjer verb i perfekt? Är det ord som du inte kunde? Tänk på vad du behöver träna mer! I torsdags var det dags att öva på att skriva en text, uppgiften var att skriva vad du hade gjort under veckan. Jag kommer att kolla på texterna och du får feedback om det som var bra och det du behöver förbättra efter påsklovet.
Ingen läxa till v. 17 eftersom vi kommer att börja ett nytt kapitel. ¡Felices Pascuas!





2019-04-08

¿Qué has hecho el fin de semana?

Vi har fortsatt arbeta med verb i perfekt. Nu kan du berätta vad du gör, vad du ska göra och vad du har gjort. Vi kommer också att öva på att ställa och svara på frågor i alla verbtempus. Vi kommer att göra läxförhöret som vi missade i torsdags nu på onsdag (ordlista kap 10). Det finns dock redan läxan till torsdagen i den vanliga fliken. Stödmaterial inför läxan hittar du i fliken Information och stödmaterial. ¿Has comprendido?