2019-03-29

Miguel visita Chile

Vi arbetar med kapitel 9 där du lär dig att berätta i dåtid, alltså berätta det som du har redan gjort. I dåtid använder man verb i perfekt form och det är det som vi håller på att träna! I fliken Information och stödmaterial hittar du en sammanfattning om hur man skriver verb i perfekt på spanska. Läxan finns som vanligt i fliken La tarea de la semana som den här veckan handlar om en ordlista från kapitel 10. Den digitala övning till läxan på glosor.eu heter Ordlista Gracias 8 kap 10.  ¡Nos vemos el lunes!



2019-03-09

Prov!

Vecka 11 är det dags för prov. På måndag gör vi hör- och läsförståelsen och på onsdag det skriftliga provet. Vi har framförallt arbetat med adjektiv komparation men det kan förekomma något som vi har arbetat med tidigare. Jag har lagt material här på bloggen och på V klass. Du kan också träna med hjälp av bokens hemsida www.gracias.nu. Där kan du träna bl.a. ditt ordförråd, din hörförståelse och hur du bygger upp meningar. Ingen läxa den här veckan, plugga till proven i stället!


2019-03-01

Muntliga prov v.10

På onsdag och torsdag kör vi muntliga prov. Provet ska göras i smågrupper där du ska presentera en person och jämföra den med de andra personer som ska presenteras i din grupp. Presentationen av personen ska innehålla personuppgifter (namn, ålder, födelsedagsdatum, mm) samt beskrivning av utseende och kläder. Du hittar material för att plugga i fliken Information och stödmaterial. Ingen läxa för v. 10, plugga till provet i stället!