2019-01-25

La liebre y la tortuga

Vi har arbetat en del med adjektiv komparation, alltså vi har jämfört personer och saker. Nu har vi börjat med kapitel 8 där vi fortsätter träna på adjektiv komparation men du kommer också att jobba med diftongerade verb. Dessutom lär du dig namn för några djur. Läxan är på den vanliga fliken, den digitala övningen på glosor.eu heter Lista de adjetivos 2 och finns tillgänglig i gruppen Sp8.



2019-01-18

El español es la asignatura más divertida

Vi fortsätter arbeta med adjektiv komparation (jämförelse). Det är viktigt att kunna flera adjektiv för att kunna jämföra saker, platser och personer. Vi har också arbetat med frågeord och övar på att använda dem på ett lämplig sätt. Läxan till torsdagen finns i den vanliga fliken, de digitala övningarna på glosor.eu heter Frågeord  och Geografiord och finns i gruppen Sp8. ¡Nos vemos el lunes!


2019-01-11

¡Bienvenidos al semestre de primavera!

Vi har börjat med kapitel 7 som handlar om adjektiv komparation, du kommer alltså att lära dig att jämföra saker och personer med hjälp av adjektiv. I fliken Information och stödmaterial hittar du Pp presentationen om adjektiv komparation som jag visade i klassrummet. Läxan till onsdagen finns i den vanliga fliken. Den digitala övningen på glosor.eu heter Ordlista Gracias 8 kap 7 och finns tillgänglig för gruppen Sp8.  Användarnamnet på glosor.eu är AlmaGu och inget lösenord behövs. ¡Nos vemos el lunes!