2018-09-28

Mi ropa preferida

Vi fortsätter vårt arbete med beskrivning av personer och läxan till torsdagen är en lista med olika klädesplagg. Den digitala övningen på glosor.eu heter Mi ropa preferida och finns tillgänglig i gruppen Sp8.
OBS! Provtiden närmar sig och du kan redan nu hitta stödmaterial i fliken Information och stödmaterial.


2018-09-21

Un chico ideal

Vi har just börjat med kapitel 3 där vi kommer att arbeta med beskrivning av en persons utseende, kläder och egenskaper. Vi ska repetera böjning av adjektiv, bestämd och obestämd artiklar samt användning av verb ser och tener i beskrivningen. Du har fått en läxan tills på onsdag eftersom torsdagen är studiedag. Läxan finns i fliken La tarea de la semana och en digital övning som heter Adjetivos 1 finns på glosor.eu i gruppen Sp8.


2018-09-14

Un dia muy bueno

Nu arbetar vi med kapitel 3 där du ska repetera att berätta om en dag. Du måste kunna bl.a. veckodagar, tidsuttryck, frekvensord och klockan. Vi fortsätter arbeta med verb i presens så du har chans att fortsätta öva och bli bättre på att böja verb. Läxan finns på plats, stöd material för att plugga inför läxan hittar du i fliken Information och stödmaterial. Det finnns en digital övning på glosor.eu  för träning av tal 1 - 100, det är tillgänglig för gruppen Sp8. ¡Nos vemos el lunes!


2018-09-06

Yo hablo, tu hablas, el habla

Vi har fortsatt arbeta med kapitel 1 och repetera hur man böjer verb i presens (nutid) på spanska. Vi har också arbetat lite med turistfraser. Nästa vecka börjar vi med kapitel 2. Läxan till torsdagen är som vanligt i fliken La tarea de la semana. ¡Nos vemos el lunes!