2016-05-20

Det muntliga provet

































Veckan 21 kör vi de muntliga redovisningar. Ni kommer att berätta olika saker som du gör (presens), har gjort (perfekt) och ska göra (futurum). Titta på materialet som finns i fliken Grammatika, det finns lite av varje som vi har arbetat med. Kom ihåg att det som vi arbetade med i kap 11 (vad finns i en stad, t.ex) kommer också på provet. Träna framför spegel! Prata med dig själv på spanska och lyssna på de olika spelningar som finns på gracias.nu för att träna på uttal. Vi ses på tisdag!




2016-05-13

Las pruebas finales

Nu på fredag börjar vi med provperioden. Det handlar framförallt om det som vi har arbetat med på kapitlen 9 till 11 men tänk på att du också ska kunna använda det som du har lärt dig tidigare. Tisdag och onsdag kommer vi att repetera alla olika moment. I fliken Gramática kan du hitta stödmaterial för att plugga. Glöm inte att du kan använda bokens hemsida gracias.nu för att träna på meningsbyggnad, ordförråd och hörförståelsen. Njut av helgen och vi se på tisdag!


2016-05-09

¿Qué has hecho el fin de semana?

Vi har fortsatt arbeta med verb i perfekt. Nu kan du berätta vad du gör, vad du ska göra och vad du har gjort. Vi kommer också att öva på att ställa och svara på frågor i alla verb tempus. Läxan till torsdagen är i den vanliga fliken. Den digitala övning på glosor.eu heter Ordlista Gracias 8 kap 11 och är tillgänglig för gruppen Sp8. ¿Has comprendido?