2016-01-29

El más fuerte

Vi har börjat med kapitel 7 och som hemarbete (i stället för vår lektion i torsdags) fick du plugga på vad adjektiv komparation är och hur använder man det på spanska. På tisdag kommer vi att arbeta med adjektiv komparation tillsammans för att kunna få förståelse för och öva den nya grammatiska momenten. Det finns två läxor i fliken La tarea de la semana som är aktuella för v. 5: ordlista för kapitel 6 till tisdagen och för kap 7 till torsdagen. De digitala övningarna på glosor.eu heter Ordlista Gracias 8 kap 6 och Ordlista Gracias 8 kap 7. Veckans voki repeterar orden i listan för kapitel 7!


2016-01-22

Me duele la cabeza

Vi fortsätter med kapitel 6 där vi övar kroppsdelar och verb av sorten me duele/me gusta/me encanta. Vi har arbetat med ord och uttryck som man använder när man besöker en läkare. Vi har också fyllt i en formulär med personliga uppgifter. Läxan finns på plats och en digitalövning finns som vanligt på glosor.eu, den heter Ordlista Gracias 8 kap 6. Kom ihåg att du kan öva ditt uttal för läxans ord med veckans voki. ¡Buen fin de semana!


2016-01-17

Oops! Fel läxa!

Min feberaktig hjärna fungerade inte så bra i fredags och jag publicerade fel läxa. Veckans läxa är att lära sig namn för olika kroppsdelar. Rätt stödmaterial finns nu i fliken La tarea de la semana.


2016-01-15

¡Bienvenidos al semestre de primavera!

Dags att börja med spanskan igen! Vi satte igång med arbetet i tisdags med kapitel 6 som heter Me duele la rodilla där du ska lära dig bland annat några kroppsdelar och verb som me gusta och me duele. Planeringen för vårterminen, som du fick i pappersformat, hittar du här. Läxan till tisdagen hittar du som vanligt i fliken La tarea de la semana. En digital övning för läxan som heter Ordlista Gracias 8 kap 6 finns på glosor.eu. Du kan också lyssna på läxans ord i veckans vokin. ¡Nos vemos el martes!