2015-09-29

Un chico ideal

Vi har just börjat med kapitel 3 där vi kommer att arbeta med beskrivning av en persons utseende, kläder och egenskaper. Vi har repeterar böjning av adjektiv, bestämd och obestämd artiklar samt användning av verb ser och tener i beskrivningen. Du har fått en läxan tills på torsdag: en ordlista med olika adjektiv, flera av dem fick du som läxan redan i sjuan. Läxan finns i fliken La tarea de la semana och en digital övning som heter Adjetivos 1 finns på glosor.eu i gruppen Sp8.

Lyssna på veckans voki som beskriver hennes drömkille!


2015-09-27

Ingen läxa till fredagen!

Vi har arbetat färdigt med kapitel 2 och nu på tisdag ska vi börja med kapitel 3. Vi kommer fortfarande att arbeta en del med verb i presens men dessutom kommer vi att repetera böjning av adjektiv.

Kom ihåg att på onsdag har vi ingen lektion i spanska på grund av orienteringen!


2015-09-19

El día de ...

Vi fortsätter arbeta med kapitel 2. Du har tränat på att berätta om en dag och om din fritid. Vi har repeterat klockan, veckodagarna, frekvensord (såsom aldrig, ofta och aldrig) och har övat på att böja verb i presens. Läxan är på plats, denna gång handlar om att lära sig/repetera olika fritidsaktiviteter (OBS! läxan ät till onsdagen). Det finns en digital övning på glosor.eu som heter Fritidsaktiviteter och är tillgänglig i gruppen Sp8. Du kan också lyssna på veckans voki som pratar om fritiden!


2015-09-09

Un día muy bueno

Nu arbetar vi med kapitel 3 där du ska repetera några saker från åk 7, bland annat veckodagar, klockan och skolämnet. Vi fortsätter arbeta med verb i presens så du har chans att fortsätta öva och bli bättre på att böja verb. Läxan finns på plats och den digitala övningen på glosor.eu heter Ordlista Gracias 8 kap 2 och är tillgänglig för gruppen Sp8. Lyssna gärna till veckans vokin som repeterar läxans ord.